För övrigt...

...är Storstadspojken en synnerligen värdelös blogg. Jag har aldrig varit med om lamare försök att provocera...

Till och med "Din mamma-skämt" hade varit mer effektivt. Schablonbilden av Norrlänningen som lite lätt efterbliven i jämförelse med den streetsmarte "storstadsmänniskan" Stockholmaren känns bara så.... passè.

Nu blev jag trött.

Del 1: Målvakter

AIK:
Christopher Heino-Lindberg
Fredrik Holmgren

Betyg: 3/5
Kommentar: Heino-Lindberg kan göra matcher i absolut toppklass med allsvenska mått mätt, men den stora frågan är ändå hur han håller över en hel säsong. Kan bli hur lyckat som helst när han får komma hem till Stockholm igen, men det kan även sluta i en flopp. Back-upen Holmgren är ett relativt oprövat kort på allsvensk nivå, men känns på förhand som en hyfsat stabil back-up, en roll han tidigare haft i Nyköping.

Almtuna:
Linus Fernström
Mark Owuya/ Stefan Ridderwall/ Gustaf Wesslau

Betyg: 3/5
Kommentar: Fernström är den enda Almtunamålvakten under kontrakt, och är helt oprövad på den här nivån, han har heller inte övertygat på division 1-nivå. Vem som blir förstemålvakt står än så länge skrivet i stjärnorna, men både Ridderwall och Wesslau känns som mycket habila målvakter i allsvenskan. Owuya känns lite mer osäker, men får han chansen som uttalad förstemålvakt tror jag att han kan växa med uppgiften. Personligen tror jag att Ridderwall tar spaden i Djurgården med Owuya som tredjereserv medan Wesslau får matchträning i Almtuna, vilket vore mycket bra för Almtuna.

Björklöven:
Thomas Sehlstedt
Daniel Wälitalo

Betyg: 2,5/5
Kommentar: ”Siken” tror jag kan blomma ut till en mycket duktig målvakt med allsvenska mått mätt nu när han får förtroendet som förstamålis. Gamle landslagsmålisen Götes son Daniel har en hel del att bevisa och har hittills inte imponerat i J20-laget eller i Björklövens A-lag. Kanske vore ett läroår i division 1 bra för Göte jr.

Bofors:
Mikael Andersson
Fredrik Eriksson

Betyg: 3,5/5
Kommentar: Både Andersson och förstamålisen ”Grizzly” Eriksson har visat att dom håller på allsvensk nivå och det känns på förhand som ett säkert och jämnt målvaktspar. ”Grizzly” blir förmodligen uttalad förstemålvakt med Andersson som en relativt säker back-up som kan gå in och avlasta. Målvaktssidan är inte Bofors svagaste länk.

Borås:
Robin Rahm

Betyg: 3/5
Kommentar: Robin Rahm stod för en mycket bra debutsäsong på allsvensk nivå, och 22-åringen ska bli mycket intressant att följa som uttalad förstamålis i ett lag som mycket väl kan drabbas av ”sophomore syndrome”. Tills back-upen har blivit namngiven kan inte betyget bli högre än en trea.

Huddinge:
Tom Olsson
Malcolm von Rosen

Betyg: 1/5
Kommentar: Tom Olsson dög inte alls i allsvenskan förra säsongen medan von Rosen är helt oprövad på den här nivån. På förhand känns det som ett målvaktspar för ettan, och det kan mycket väl vara det sämsta paret i allsvenskan om inte någon av dem tar ett stort steg framåt i utvecklingen i år.

Leksand:
Emanuel Fredriksson
Eddie Läck

Betyg: 3,5/5
Kommentar: Borta är örnen Eddie Belfour. Nu ska 20-åringen Eddie Läck sköta sysslan som förstemålvakt i klassiska Leksand. Läck kommer förmodligen få en rätt svår uppgift med rätt långa stunder stillastående då Leksand lär föra spelet i de flesta matcherna. Han visade redan förra året att han håller mer än väl på allsvensk nivå, medan andremålisen Fredriksson känns som ett mer osäkert kort. Fredriksson lär emellertid inte stå mer än 6-8 matcher i år förutsatt att inte talangen Läck blir skadad. Sista året för Läck i allsvenskan?

Malmö:
Jani Hurme
Henrik Karlsson

Betyg: 4/5

Kommentar: Malmö är alltid Malmö och vore inte Malmö utan ett spektakulärt målvaktspar. Jani Hurme är solklar etta med NHL-rutin från både Ottawa och Florida och får han till det är han allsvenskan bästa målvakt. Henrik Karlsson får spela andrafiol även i år men gjorde ett mycket bra arbete i krisdrabbade Hammarby förra året innan han anslöt till Malmö där han fortsatte prestera ett fint spel.

Mariestad:
Tobias Käll
Pär Åkerström

Betyg: 1,5/5
Kommentar: Gamle HV-junioren Åkerström är en mycket bra målvakt i division 1, men nu väntar mycket hårdare motstånd. Unge Käll har fått ett try out-kontrakt men båda målvakterna har en hel del att bevisa på allsvensk nivå. Mariestads målvaktsduo gör på förhand upp med Huddinges dito om titeln som allsvenskans sämsta målvaktspar.

Mora:
Lars Johansson
Robert Kristan

Betyg: 4/5
Kommentar: 21-årige Johansson fick prova på Elitserien redan förra säsongen och gjorde inte bort sig. Känslan är att han vore mogen för att ta över förstaspaden i ett allsvenskt lag i år, men Mora väljer att satsa på den slovenske ex-Brynäsaren Kristan. Kristan kan mycket väl visa sig vara seriens bästa målvakt och kommer ensam bärga hem många extrapoäng till Mora.

Nybro:
Alexander Bergh
Henrik Tojkander

Betyg: 2,5/5
Kommentar: Tojkander har visat sig vara en duglig allsvensk målvakt i både Bofors och Nybro, men verkar sakna det där lilla extra som krävs för att bli en allsvensk toppmålvakt. Nye Bergh gjorde ett bra jobb för topplaget i division 1 förra säsongen, Vita Hästen, men har än så länge inte visat något på den här nivån.

Oskarshamn:
Christian Engstrand/Jonas Fransson
Marcus Lundell

Betyg: 3/5
Kommentar: Det man kan vara säker på när det gäller Oskarshamn är att Lundell blir andremålis, trots en bra säsong i ettan ifjol. Tiden som etta kommer förmodligen LHC:arna Fransson och Engstrand att dela mellan sig. På förhand känns det som två jämnbra målvakter även om Fransson besitter betydligt mer rutin än unge Engstrand på den här nivån. Båda lär dock klara sig väl på denna nivå.

Sundsvall:
Fabian Ericsson
Joakim Lundström

Betyg: 3/5
Kommentar: En gammal Timrå-junior och en gammal Brynäs-junior. Lundström känns som ett ganska givet förstaval för Sundsvall Blå, han har visat att han håller bra i allsvenskan de två senaste säsongerna. Fabian Ericsson har inte lyckats lika bra med omställningen till seniorhockey, men kanske blir detta säsongen då han tar ett kliv framåt?

Troja/Ljungby:
Tommy Sandahl
Petter Sandström

Betyg: 2,5/5
Kommentar: Förra talangen Sandahl har en hel del att bevisa på allsvensk nivå men lär få finna sig i att agera båsöppnare stora delar av denna säsong, då Troja har Elitserierutin i form av gamle Löven- och Tegsmålvakten Petter Sandström som förstaval. Alla vet att Sandström mycket väl kan växa ut till en vägg i allsvenskan, men håller hans psyke över en hel säsong?

Västerås:
Mikael Bohman
Jens Holmström
Johan Thalberg

Betyg: 4/5
Kommentar: Västerås hade det väl förspänt på målvaktssidan redan förra säsongen med ungtupparna Thalberg och Holmström. Thalberg är en framtida Elitseriemålvakt, medan Holmström mycket väl kan bli en målvakt av allsvenskt toppsnitt. Nu nöjde man sig inte med det emellertid utan man har ifrån Arboga hämtat in rutinerade Mikael Bohman med förflutet i både Skellefteå AIK och Färjestad som redan visat många gånger om att han är en mycket duglig allsvensk målvakt.

Växjö:
Christoffer Bengtsberg
Viktor Fasth

Betyg: 3,5/5
Kommentar: Växjö lånar in J-landslagsmålvakten Bengtsberg ifrån småländska kollegorna HV71 men kommer även i år att satsa på Fasth som förstemålis. Fasth stod för en riktigt vass debutsäsong i allsvenskan under fjolåret och Växjö får ett väldigt intressant målvaktspar denna säsong.

Nytt?

Tänkte prova en lite ny grej för den här bloggen. Eftersom den här bloggen tillhör mig och jag är en idrottsnörd utöver det vanliga (häromdagen kom jag på mig själv med att på fullaste allvar följa Bulgarien-Ryssland i volleyboll, och då var det inte ens tjejer som spelade) tänkte jag kolla igenom de hockeyallsvenska trupperna och högst subjektivt betygsätta lagen lagdel för lagdel. Enjoy och känn er fria att idiotförklara mig, jag har ändå aldrig lyssnat på någon annan än mig själv...

Sten.

Ju mer jag tänker på det så... Sten. Det är fan inget snyggt namn. Inte som Rickard. Det är snyggt.

Hur fan kom någon på att döpa sin parvel till Sten egentligen? Gick man ut runt knuten och körde irländsk julafton, och det man ramlade på fick pojkvaskern heta?

Tänk om man istället hade landat i hästfekalier...

Everyday is like Sunday

Så var det slut. Slut på taxichaufförerandet. I alla fall för den här gången, saker har ju en tendens att gå på ett annat sätt än jag hade planerat från början...

I övrigt är det för jävligt att Mac inte har bloggat sedan den 27:e februari. Det har inte ens blivit en jävla modeblogg. Besvikelsen är stor, inte tu tal om det.

Sommaren är fan över nu. Det har regnat hela veckan, och det är inga små kvantiteter vi talar om heller. Å andra sidan gör det mig faktiskt inte särskilt mycket. Jag har faktiskt inget emot regnet, inte det minsta, förutom att man får blöta sockar när man hoppar i vattenpölarna. Jag tror det beror på att regnet är pollens nemesis på våren, och att jag blir så jävla rastlös när folk ska ligga och pressa i solen för att få till en snygg krogbränna.

Den här sommaren var ändå sommaren jag på riktigt upptäckte Morrissey. Sanslöst bra musik må jag säga. Visst, jag är inte direkt någon trendsättare, men vem fan vill vara som Alex Schulman å andra sidan?

Ser väl om det hinner komma något mer inlägg innan Norrland blir en stor profil fattigare.

So is your face.

På det tredje SMÄLLER DET!

Fast inte riktigt. Men den  23:e, då smäller det. Då går bilen 575 km i södergående riktning.

Men det är ju ingen vanlig pissdag idag heller, trots att vädret är tämligen värdelöst, det är nämligen min käre fars 60:e födelsedag!

Ett grattis är fan på sin plats. Så därför, stort grattis farsan!

Jamen förlåt då.

Vid närmare eftertanke kanske Sten Tolgfors ska få ta hand om mina mail ändå, det är ändå bara spam från Facebook...

MSN

En kort tanke om MSN bara. Ni vet den där signaturen man kan skriva in som en liten cool bekräftelsegrej om att man är i Pajala, verkligen hatar disk och så vidare.

På min lista finns det en signatur som lyder "Heja Löven!" och en annan som lyder "hejja jobba".

Jag antar att båda är ironiska...

Sten Tolgfors och FRA

Sten Tolgfors (m) är Sveriges försvarsminister.

Han tycker på fullaste allvar att kriget i Georgien visar på behovet av FRA-lagen. Det var fan det dummaste jag hört på länge.

Kommer ryssen så kommer ryssen. Jag hoppas vi ses i Revingehed om den dagen kommer och att du inte är för upptagen med att läsa mina mail då, Sten.

Reflektioner om OS

OS. Jag tycker det är grymt kul. Förmodligen för att marginalsporterna som varenda jävel skiter i får hamna i rampljuset. Jag menar, Håkan Dahlby och Lassi Karonen. Kom inte och påstå att ni har följt deras karriärer med största intresse.

Sen finns det så mycket annat som är roligt med OS. Eller tragiskt. Som Ara Abrahamian, såklart. Han vann inget guld, men han vann garanterat respekten hos oss icke-korrumperade människor i världen.

Michael Phelps är ett jävla fenomen, även om simningen inte går att ta på allvar. Det blir världsrekord i varenda lopp, varje simsätt ska praktiseras på femtioelva olika sätt i olika långa bassänger och sen kombinerar vi allting så att vi kan dela ut 120 guld i simning i OS. Marfans syndrom och en sprojlans ny simdräkt med alla dom senaste slimfitdetaljerna som vaporiserar vatten (eller nåt, vad fan vet jag...) så är man med i världstoppen.

Vänta bara tills man får paddla med öronen också, då blir Phelps helt jävla oslagbar.

Gång måste för övrigt vara den dummaste idrotten som nånsin funnits. Seriöst? Att tävla i vem som har mest bråttom, men inte så bråttom att man måste springa. Ja ni hör ju själv, sinnesslött...

Nu bär det snart av till Uppsala. När vet jag inte, men förmodligen om mindre än en vecka.

Jag vet inte vad jag ska göra med den här bloggen. Jag funderar på en ny inriktning, men vi får se hur det blir med den saken. Den är i varje fall mer kvantitativ än den förra. Så det så.

Förresten, är det inte jävligt svenskt att gnälla på allt som är svenskt?

RSS 2.0