Rödeby

Tingsrättens dom kom som bekant igår. Pappan frikändes helt. Som blivande juridikstuderande tycker jag att det är ett enormt intressant fall och en lika intressant dom. Nu kommer domen givetvis att överklagas och prövas i hovrätten istället.

Satt igårkväll/natt och läste igenom nästan samtliga artiklar som skrivits om denna tragiska händelse. Föga förvånande fokuserade en förkrossande majoritet på hur förhållandena varit mellan familjen och dess plågoandar under perioden som ledde fram till den ödesdigra oktoberkvällen.

Jag tänker inte kommentera domen annat än att det var överraskande med ett frikännande och behållen vapenlicens.

Vad som däremot kan oroa mig är avsaknaden av samhällskritik i bevakningen. Vart var dessa ungdomars föräldrar? Polisen? Socialen? Vänner och släktingar?

Det kan knappast ha kommit som en överraskning för inblandade att dessa ungdomar avsatte en stor del av sin tid till att terrorisera en familj med förståndshandikappade barn? Och kom det som en överraskning har man uppenbarligen inte fyllt sin föräldraroll på ett tillfredsställande sätt. Utredningar har tydligen visat att varken socialen eller polisen har gjort något fel. Lika fullt är en 15-årig pojke död, och för det ska ingen hållas ansvarig.

Så ser alltså Sverige ut idag.

Rätt eller fel att fria pappan? Vad tycker ni?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0